VITALITEIT VOOR BEDRIJVEN

Voor vitalere en gezondere medewerkers

Tijd voor vitaliteit? 

Een vitaal bedrijf met gezonde en gelukkige medewerkers. Dat willen we allemaal, want dat betekent meer productiviteit, meer succes en dus meer omzet.

Vaak denken bedrijven dat hun organisatie vitaler wordt als ze hun medewerkers gezonder maken, maar is dat zo?

Een vitale werknemer is niet perse een gezonde werknemer, maar iemand die  zich betrokken voelt bij zijn werk en met name de organisatie zelf.

Uit onderzoek blijkt dat verzuim en verloop een veel sterkere relatie hebben met werkomstandigheden, management en werksfeer dan met ziekte zelf.

Om deze reden vraagt vitaliteit in het bedrijfsleven een andere aanpak dan het implementeren van enkel gezondheidsprogramma’s voor de werknemers.

maak een afsrpaak BEKIJK PROGRAMMA'S

Hoe vitaal ben jij?

Hoe meet je vitaliteit?

De vitaliteit brengen we in kaart door middel van onderstaand vitaliteitsweb.

Door het afnemen van een persoonlijk intake brengt de vitaliteitsprofessional de vitaliteit in kaart. Aan de hand van bovenstaande 6 pilaren wordt een integraal plan opgesteld.

Verkennen, veranderen en volhouden

Bij Studio Elements werken wij met drie kernwoorden, namelijk verkennen, veranderen en volhouden.

Verkennen

Het verkennen zit in twee dingen. Als eerste verkennen wat de client wil, wat zijn de wensen van de client. Waar zou de coachee tijdens het coachtingstraject mee aan de slag willen.

Wanneer de wens dus eigenlijk het startpunt van het traject duidelijk is wordt de verkenningsfase uitgebreid. Hierin komt onder andere de motivatie en de veranderingsbereidheid van de client aan de orde.

Veranderen

De fase van veranderen houdt in dat gewerkt wordt aan het realiseren van nieuwe gewoontes. Veranderen is een werkwoord en is het gevolg van actie. In de veranderfase krijgt de client concrete huiswerkopdrachten om mee aan de slag te gaan. Hierbij worden bijvoorbeeld eventuele obstakels aangepakt. Tijdens de coachingsessies worden de huiswerkopdrachten besproken. Ook wordt nagegaan of de betreffende opdracht werkbaar en bruikbaar zijn voor de client. Hierdoor krijg je een persoonlijk coachingstraject.

Volhouden

De eerste weken van een traject is de motivatie vaak hoog en gaat het meeste nog wat makkelijker af. Maar dan komen wij bij ons laatste kernwoord en dat is volhouden. Hierbij is het voor de client belangrijk om te weten welke acties ze moeten doen om het uiteindelijke doel te kunnen behalen. Dit gaat vaak goed op de dagen dat zij zich goed voelen maar minder goed op de mindere dagen.

Het volhouden is er dan ook op gericht om de inspanning die nodig is om te veranderen, aan te passen aan de belastbaarheid van het moment. Zo weet de client wat hij op lastige dagen kan toepassen om toch te werken aan het volhouden van nieuwe gewoontes.

Basiscomponenten van ons traject

Het verkennen, veranderen en volhouden zijn de basis componenten in een coachingstraject.

Studio Elements Leeuwarden werkt voor:

Personal-training-leeuwarden-roc-friese-poort
Personal-training-leeuwarden-odyssee
Personal-training-leeuwarden-gemeente-harlingen
Personal-training-leeuwarden-uwv
Personal-training-leeuwarden-noorderbreedte

Hoe vitaal ben jij?

PROGRAMMA’S

Een tekort of juist een overschot aan 1 van de 6 pilaren kan ervoor zorgen dat je bezig bent met overleven in plaats van leven. “Hoe kom ik de dag door”, “hoe houd ik alle ballen in de lucht”. Een burn-out, weinig energie, niet lekker in je vel zitten of je eenzaam voelen. Dit zijn beperkingen van je vrijheid en zingeving waardoor je een minder vitaal leven leidt. 

Door te werken aan jouw vitaliteit heb je energie om de dingen te doen waar jij blij van wordt. Een potje voetballen met je zoon of dochter of juist tijd voor jezelf. Zit lekker in je vel. Neem de regie over jouw leven en voel je vrij. Haal meer uit het leven.

neem contact op
vitaliteit-leeuwarden-start-met-leven

Maak gelijk een afspraak

  Onze Vitaliteitscoaches

  Personal-training-Leeuwarden-Leon

  Leon Leemburg
  Vitaliteitstherapeut

  Personal_training_Leeuwarden

  Ettie Zijlstra
  Vitaliteitscoach

  Personal-training-Leeuwarden-Arjen

  Arjen de Boer
  Vitaliteitscoach

  Dé vitaliteit coach in Leeuwarden

  NEEM CONTACT OP

  Niet alleen bedrijfsvitaliteit

  link naar personal training
  Personal training
  link naar leefstijlcoach
  Leefstijl coach
  link naar small group
  Small group

  Studio Elements Leeuwarden werkt volgens deze methodes:

  Personal_trainer_Leeuwarden
  Personal_trainer_Leeuwarden